Σάββατο 29 Απριλίου 2017

Αποδημητικά πουλιά-Το ταξίδι των αγριόχηνων



Αποδημητικά πουλιά-Το ταξίδι των αγριόχηνων



Καιρός να μάθουμε για το ταξίδι των αγριόχηνων. Από που ξεκινούν; που πάνε; γιατί; γιατί πετάνε σε σχήμα V; ποια είναι η σχέση μεταξύ τους; Οι δυνατοί δεσμοί των αγριόχηνων είναι μια πολύ καλή αφορμή να μιλήσουμε για αξίες όπως η φιλία, ο σεβασμός, η εμπιστοσύνη. Ας συνεχίσουμε λοιπόν να ταξιδεύουμε μαζί τους!


                                                      7ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης

Μπαίνοντας ο Μάρτης, ο μήνας των αποδημητικών πουλιών μας έδωσε αφορμή να μιλήσουμε για αυτά, να τα γνωρίσουμε, να παίξουμε και να κατασκευάσουμε. Μιλήσαμε για το χελιδόνια, τον πελαργό, τις αγριόχηνες και τον αργυροπελεκάνο. Με αφορμή ένα βιβλίο που μιλάει για τους αργυροπελεκάνους, τη ζωή τους και τον κίνδυνο να εξαφανιστούν μιλήσαμε για αξίες όπως η φιλία, ο σεβασμός και η αγάπη.


                                       
                                       






Συνδέσαμε τα αποδημητικά πουλιά με τον Μάρτιν και τον Νιλς, βοηθώντας τον Νιλς να τον βρεί μέσα σ ενα λαβύρινθο...









Γνωρίσαμε τα χελιδόνια μέσα απο εικόνες που είδαμε απο το ιντερνετ και ψάξαμε να βρούμε που χτίζουν ασφαλείς φωλιές...







24 Νηπιαγωγείο
 Κι εμείς μιλήσαμε για το υπέροχο ταξίδι των αποδημητικών πουλιώνκαι βοηθήσαμε τους φίλους μας να φτιάξουν τις φωλιές τους








βοηθήσαμε τον αγριοπελεκάνο να γλιτώσει από τον κυνηγό















13ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Τι ωραία ζωή που κάνουν οι αγριόχηνεςκαι μαζί τους όλα τα αποδημητικά πουλιά που γνωρίζουν τόσα πολλά μέρη!!!1
Εμείς ζωγραφίσαμε το πάρτι των ζώων για το καλοσώρισμα της Άνοιξης, δουλέψαμε με πολύ κέφι τα φύλλα εργασίας της κ. Κωνσταντίνας και ζωγραφίσαμε τη υπέροχη ζωή και το μάθημα που μας δίνουν οι αγριόχηνες. 






Φυσικά όλα αυτά μας επηρέασαν και ζηλέψαμε τις φωλιές που έκαναν τα παιδιά της κ. Τασόυλας και δημιουργήσαμε και εμείς τη φωλιά του Μάρτιν και της Πουπουλένιας,, τη φωλιά του πελαργού και μια μεγάλη χελιδονοφωλιά για να είμαστε έτοιμοι να τους υποδεχτούμε. Στο διάλειμμα φτιάξαμε και μια φωλιά έκπληξη!!










20ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης
Εμείς μιλήσαμε για τα χελιδόνια και τους πελαργούς και κάναμε μια μικρή αναφορά στις αγριόχηνες. Εννοείται πως δεν ολοκληρώσαμε ακόμη αλλά θα το κάνουμε την ερχόμενη εβδομάδα.






1ο Νηπιαγωγείο Λητής
Κι εμείς στο νηπιαγωγείο μας ασχοληθήκαμε με τα αποδημητικά πουλιά, και συγκεκριμένα με τα χελιδόνια και τους πελαργούς...




... είδαμε πολλά σχετικά video για τα αποδημητικά πουλιά γενικά, και, φυσικά, για τις αγριόχηνες...







... συμπληρώσαμε κάποια ενδεικτικά φύλλα εργασίας αξιολογικού χαρακτήρα...





και... διασκεδάσαμε δραματοποιώντας το πέταγμα των αγριόχηνων σε σχηματισμό V με μουσική υπόκρουση από το βιβλίο "Το θαυμαστό ταξίδι του Νιλς Χόλγκερσον" του Δ. Αδάμη...








...αλλά και παρακολουθώντας αστεία video με κινούμενα σχέδια, που προάγουν το ομαδικό πνεύμα, ακριβώς όπως συμβαίνει και στα σμήνη των αγριόχηνων!!!
Και, φυσικά, συμβάλαμε κι εμείς στη δημιουργία της συνεργατικής ιστορίας μαζί με όλα τα υπόλοιπα παιδιά των άλλων νηπιαγωγείων!
Μπράβο μας! Αυτό κι αν αποδεικνύει ομαδικό πνεύμα!!!!!!!













Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...