Κυριακή 30 Απριλίου 2017

Χριστούγεννα με τον Νιλς

Ποια η σχέση της ιστορίας του Νιλς και των Χριστουγέννων; Μα, φυσικά, τα ξωτικά ή νάνοι ή καλικάντζαροι ή tomten!




24ο Νηπιαγωγείο

Ο Νιλς μας γνώρισε τα χριστουγεννιάτικα ήθη και έθιμα της πατρίδας του. Είδαμε ότι έχουμε πολλά κοινά, όπως το στόλισμα του δένδρου, το χριστουγεννιάτικο τραπέζι, τα κάλαντα , την εκκλησία, τα δώρα.  Μας γνώρισε τον μικρό  tomten που μοιάζει με τον  Αγιο Βασίλη, τη μάγισσα τη lussi που μπαίνει από τις καμινάδες και τη santa lucia που βοηθάει τους ανθρώπους. Nτυθήκαμε santa lucia χορέψαμε και ψάλαμε μια ομάδα τα κάλαντα της santa lucia και μια ομάδα τα τρίγωνα κάλαντα.

Η Lussi




Η Santa Lucia


O Tomten




στο jigsaw planet παίξαμε παζλ με την εικόνα του tomten



7ο Νηπιαγωγείο

Τα ξωτικά και οι καλικάντζαροι επηρέασαν και τη δική μας τάξη. Διαβάσαμε μύθους σχετικούς και παίξαμε καλικαντζαροπαιχνίδια.







Παίξαμε και εμείς με το ξωτικό Τόμτεν







20ο Νηπιαγωγείο Κατερίνης

Το Τόμτεν πραγματικά μας ενθουσίασε! μάθαμε από που κατάγεται, που μένει και τι κάνει, πως συνδέθηκε με τα Χριστούγεννα, πως είναι γενικά καλό και προστατεύει τους ανθρώπους αλλά δεν πρέπει με τίποτα να το θυμώσεις. Γιατί αν το θυμώσεις δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Ρώτα τον Νιλς! Συγκρίναμε το Τόμτεν με τους δικούς μας καλικάντζαρους και βρήκαμε ομοιότητες και διαφορές. Το κάναμε παζλ και παίξαμε ώρες μαζί τους και τέλος "φορέσαμε" το πρόσωπο του και το μιμηθήκαμε!




1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΛΗΤΗΣ

Τα δικά μας ξωτικά ή tomten.



Φτιάχνοντας το puzzle του tomten...





Επίσης, πραγματοποιήσαμε ένα εικονικό ταξίδι στη Σουηδία με αεροπλάνο, περιηγηθήκαμε στις ομορφιές και τα αξιοθέατά της και γνωρίσαμε τα σουηδικά χριστουγεννιάτικα έθιμα, αντλώντας πληροφορίες και εικόνες από το YouTube. Παρακολουθήσαμε, επίσης, το video Χριστουγεννιάτικο ταξίδι στη Σουηδία από τα Ζουζούνια και τραγουδήσαμε το τραγούδι της Santa Lucia!



13ο Νηπ.  Νηπιαγωγείο

Ενθουσιαστήκαμε με το παραμύθι για το Τόμτεν μα πιο πολύ από όλα μας λατρέψαμε τη Santa Lucia και φυσικά δραματοποιήσαμε το έθιμο αυτό!!!





 




20ο Νηπιαγωγείο

Και η δική μας Σάντα Λουτσία που πραγματικά ενθουσίασε τα παιδιά!















Και στην κυριολεξία κατόπιν εορτής, πως πέρασα τα Χριστούγεννα εγώ αλλά και ο Νιλς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

εδώ μπορείτε να αφήσετε το σχόλιο σας!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...